Magyarország;emberi jogok;LMBT+;homofób;brit nagykövetség;

Aggódnak és kiállnak a britek a magyar LMBT+ emberek jogaiért

A hazai homfóbtörvény ellen egy londoni államtitkár is tiltakozik az Egyesült Királyság magyar nagykövetségének Facebook-oldalán és a Twitteren is.

Aggódunk az LMBT+ közösséget diszkrimináló intézkedések miatt, amelye a Magyar Országgyűlés által a múlt héten elfogadott törvényben szerepelnek – írja az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének hivatalos Facebook-oldalán Wendy Morton.

A brit Külügy és Fejlesztési Minisztérium európai szomszédságért és Amerikáért felelős államtitkára Twitter-bejegyzésében is egyértelművé tette hazájának egyértelmű álláspontját a magyar homofóbtörvénnyel szemben.

– Az Egyesült Királyság világszerte kiáll az LMBT+ közösség jogaiért, és szolidárisak vagyunk a magyarországi LMBT+ emberekkel – szögezte le Wendy Morton.

Amint azt a Népszava a hétvégén megírta, Szél Bernadett független országgyűlési képviselő ombudsmanhoz fordul a hazai LMBT+ fiatalok alapjogsérelme miatt. Egy héttel ezelőtt pedig több ezer, javarészt huszonéves fiatal tüntetett a kormánypártok által benyújtott pedofilok elleni törvénycsomag melegeket megbélyegző kitételei ellen. A jogszabályt végül a Fidesz–KDNP és a jobbik képviselői szavazták meg.