Orbán Viktor;homofóbia;pedofiltörvény;

Orbán szerint Brüsszel azt akarja, hogy beengedjük az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba és az óvodákba

Brüsszelben még magyarázkodott, Belgrádban most keménykedett egy sort a miniszterelnök a ma hatályba lépő homofób törvény kapcsán.

Brüsszel LMBTQ-aktivistákat akar küldeni a magyar iskolákba. Nem hagyjuk – fűzte hozzá Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóhoz.

A miniszterelnök csütörtökön Aleksandar Vucic szerb államfővel tárgyalt Belgrádban, ahol aztán újságíróknak azt nyilatkozta, hogy minden világos, az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba. 

– Magyarország ezt nem akarja– jelentette ki.

A kormányfő szerint a vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket. Az európai alapszerződések szerint ez nyilvánvalóan a magyarok, vagyis nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

– Itt a brüsszeli bürokratáknak nincs semmi keresnivalója– jegyezte meg a miniszterelnök.

Hozzátette, hogy „akármit is csinálnak, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba”.

A mai napon lép hatályba az Orbán-kormány orosz mintára készített homofób törvénye, amely egyebek mellett megtiltja 18 éven aluliak számára a homoszexualitás „népszerűsítését” és megjelenítését iskolákban, tévében, hirdetésekben, illetve korlátozhat vagy kizárhat egyes civil szervezeteket a szexuális felvilágosításból és más iskolai programokból.

Orbán Viktornak a júniusi brüsszeli csúcstalálkozón még magyarázkodnia kellett a homoszexualitást a pedofíliával összekapcsoló törvénymódosítások miatt, de csütörtökön az újságírók előtt láthatóan más hangnemet ütött meg.