Orbán Viktor;homoszexuálisok;homofóbia;

2021-06-17 18:14:00

Orbán Viktor szerint a pedofiltörvény méltó folytatása az európai szabadsághagyománynak

A miniszterelnök nyomatékosította: Magyarországon senki sem szól bele abba, hogy a felnőttek miként élnek.

- írta tizedik szamizdatjában a kormányfő.

Orbán Viktor szerint a mostani baloldali kampány Magyarország ellen újabb bizonyíték arra, hogy ma a baloldal a szabadság ellensége, mert szólásszabadság helyett általuk definiált politikai korrektséget, véleménypluralizmus helyett pedig véleményhegemóniát akarnak a maguk számára. Véleménye szerint az új magyar törvény semmilyen "magasztos" eszmébe vagy európai jogszabályba nem ütközik. "Csak világosan rögzíti, hogy a gyermekek szexuális neveléséről kizárólag a szülő dönthet. Az iskolai nevelés nem állhat ellentétben a szülő akaratával, az legfeljebb csak kiegészítő lehet, formáját és tartalmát pontosan meg kell határozni, és a szülők egyetértéséhez kell kötni."

A miniszterelnök úgy látja, a szülők joggal várják el azt is, hogy olyan felületeken, amelyeket gyermekeink korlátozás nélkül használnak, se pornográfia, se öncélú szexualitás, se homoszexualitás, se nemváltoztató programok ne legyenek elérhetőek. Utóbbi korlátozásokat "sebészi pontossággal" kell meghatározni.

"Magyarországon senki sem szól bele abba, hogy a felnőttek miként élnek. Felfogásunk szerint a felnőtt szabad embernek nem valamiféle világi hatóság előtt kell számot adnia az életéről, hanem a Jóisten ítélőszéke előtt, ha annak eljön az ideje" - jelentette ki Orbán Viktor. 

Hangoztatta, ez a törvény nem vonatkozik a 18 év feletti felnőttek életére, szexuális szokásaira, sem az ő saját, felnőtt nyilvánosságukra. Meglátása szerint a magyar társadalom európai kontextusban az egyéni szabadság és a tolerancia mellett leginkább elkötelezett európai népek közé tartozik.  

- zárta írását Orbán Viktor.

A kormányfő legújabb írásában azt a kedden elfogadott törvényt védte meg, amely lényegében egyenlőségjelet tesz a homoszexualitás és a pedofília között. A Fidesz mellett ellenzéki oldalon csak a Jobbik szavazta azt meg - utóbbi feszültségeket okozott az összefogáson belül is. A rendelkezés ellen hétfőn és szerdán is tüntettek a fővárosban.