egészségügy;Lázár János;Hódmezővásárhely;

Lázár János burkoltan odaszólt a kormánynak, majd kijelentette, hosszú távra tervez

Új CT-t avatott a fideszes politikus Hódmezővásárhelyen.

Vadonatúj, a legkorszerűbb technikát jelentő CT berendezést adtak át kedden a hódmezővásárhelyi kórházban egy határon átnyúló projekt keretében, s az átadón felszólat Lázár János, a térség országgyűlési képviselője is – számolt be erről a Promenad24 nevű helyi portál, amely a 444 szerint a fideszes politikussal „baráti viszonyt” ápol.

Lázár János egyrészt megköszönte a vásárhelyi-makói kórház dolgozóinak a pandémia alatt végzett áldozatos munkáját, egyben bírálta is a magyar egészségügyet:

„Sajnos az látszik, hogy elképzelhető, hogy erre a munkára még a jövőben is szükség lehet. Az egészségügyre és a betegekre a járványhelyzet idején még nagyobb teher hárult, hiszen olyan fontos gyógyító, vagy preventív műveletek maradtak el, vagy szenvedtek csúszást, melynek eszköze például a most átadott csúcsminőségű CT berendezés”.

A fideszes politikus, nem nevezte meg, kikre gondol, de „nem ért egyet azokkal, akik helyben vagy országosan uszítanak” az egészségügy, az ellátórendszer, vagy az abban dolgozók ellen.   

„Az a hitvallásom, hogy az egészség mindenkinek jár függetlenül attól, hogy mennyi pénze van és milyen társadalmi csoportba tartozik”

Lázár János egyben egyértelművé tette, hogy a politikában „hosszú távra tervez”, és célja, hogy Magyarország egyszer füstmentes országgá váljon. Szerinte csak technikai, szervezési kérdés lenne egy átfogó, országos rákszűrési program elindítása a három leggyakoribb megbetegedés, a tüdődaganat, a vastagbéldaganat és emlődaganat kiszűrésére, de ezt az állam egyelőre nem támogatja.