megfigyelés;lehallgatás;Pintér Sándor;Pegasus;

Pintér szerint felelősségre lehetne vonni az újságírót, aki a Pegasus-ügyről kérdezi, mivel akkor ő államtitkot árulna el (videó)

A belügyminiszter szerint azt is végig kellene gondolni, hogy az RTL Klub egyáltalán nyilvánosságra hozza-e a vele készült villáminterjút.

Egészen döbbenetes szintet lépett a kormányzati kommunikáció: az eddigi terelés és hallgatás helyett már lényegében a jogi felelősségrevonás lehetőségét pedzegette Pintér Sándor belügyminiszter, amikor az RTL Klub stábja a Pegasus-ügyről szeretett volna neki kérdést feltenni. Ehelyett arról kezdett beszélni, sajnálja, hogy a felmerülő kérdésekre nem tudott válaszolni a nemzetbiztonsági bizottság ülésén. Nyomatékosította, csak is kizárólag ott szeretne felelni a felvetésekre. 

"Azért, mert jogilag megsértenék egy államtitkot. Na most, hogy ha én megsérteném, akkor Önt mint felbujtót ezért felelősségre kellene vonni, mert engem egy államtitok megsértésére próbál rávenni" - adta elő jogértelmezését a helyzetről, majd hozzátette: "úgy gondolom, végig kell gondolni azt is, hogy lejátsszák-e ezt"- utalt a vele való beszélgetésre.

Azt már hiába kérdezte meg a csatorna munkatársa, vajon a fideszeseknek is jelezte-e sajnálatát, amiért erre nem volt lehetősége, ugyanis faképnél hagyta az újságírót.