megfigyelés;lehallgatás;Pintér Sándor;Jakab Péter;kémszoftver;Pegasus;

2021-08-03 21:01:18

Pintér Sándor főszereplésével folytatódik a Pegasus-színjáték

Válaszolt a belügyminiszter Jakab Péternek : lehallgatási ügyben csak a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén válaszol, különben mindenkinek „börtön”.

Hétfői dátummal, de kedden érkezett meg Jakab Péternek, a Jobbik elnökének és frakcióvezetőjének címzett válasz a Pegasus-ügyben feltett kérdéseire Pintér Sándor belügyminisztertől – derült ki az Országgyűlés hivatalos oldalára feltett dokumentumokból, s ezt megerősítette Facebook-oldalán az ellenzéki politikus is. 

A válasz, ahogyan arra számítani lehetett, semmilyen információt nem tartalmaz az izraeli kémszoftver beszerzésével, használatával kapcsolatban, s így arra sem derülhetett fény, hogy leghallgathattak-e, megfigyelhettek-e újságírókat, üzletembereket, ügyvédeket és városvezetőket. 

Pintér Sándor hosszas bevezetésében kifejtette:

A belügyminiszter ezt arra alapozta, hogy szerinte „Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik”.

Csakhogy a kormányzattól független intézmény, amely ellenőrzésre lenne jogosult éppen az említett Nemzetbiztonsági bizottság, amelyet korábban hiába hívott össze annak ellenzéki elnöke, annak ülését a fideszes többség megakadályozta. Így az sem derülhet ki még az ellenőrzésre jogosult parlamenti képviselők előtt sem, mennyire igaz Pintérnek azon állítása:

Ugyan az Orbán-kormány tagja szerint állítását a „lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztják”, de azokat az eredményeket jelen állás szerint senki sem ismerheti meg a kormányon kívül.

Mint arról a Népszava beszámolt, Jakab a Pegasus-ügyben éppen azért tett fel kérdéseket a belügyminiszternek, mert az korábban az RTL újságíróját is lényegében jogi felelősségre vonással fenyegette meg a témában feltett kérdéseiért. 

Most a jobbikos politikus is megkapta a magáét Pintér Sándortól, aki szerint ha válaszolna a lehallgatásokat érintő kérdésekre, akkor saját magát és Jakabot is börtönbüntetésre ítélhetnék.

Így vette el az ellenzéki képviselő kedvét: