Jobbik-Konzervatívok;náci karlendítés;Momentum Mozgalom;Fekete-Győr András;

Kihátrál a karlendítős jobbikos alpolgármester mögül a Momentum

Információink szerint az LMP is hasonló lépésre készül.

"Mi, itt a Momentumban az antiszemitizmus semmilyen formáját sem toleráljuk, ezért nem fogunk közösséget vállalni egy percig sem olyan emberrel, aki ilyen jelképeket használ"

 - írta csütörtök délutáni posztjában a Momentum Mozgalom elnöke.

Fekete-Győr András ebben arra a képre reagált, amelynek nyilvánosságra kerüléséről lapunk is beszámolt. Ezen egy, az ózdi alpolgármesterre kísértetiesen hasonlító férfi látható a katowicei múzeumban, vészkorszakbeli zsidóellenes felirat előtt, amint épp karlendítést tesz. Az érintett szerint - ezzel elismerve, hogy ő van a képen - ugyanakkor szó sincs erről, csupán integetett. 

A pártelnök emlékeztetett, hogy Farkas Péter Barnabás Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. számú választókerületében jobbikos és DK-s támogatással indul az előválasztáson.  

"Elhatárolódunk tehát Farkas Péter Barnabástól, és az ellenzéki előválasztáson nem támogatjuk a jelöltségét. Ami pedig a Demokratikus Koalíciót illeti, bízom benne, hogy ha »Orbánnal nincs alku«, akkor az antiszemitizmussal sincs"

- zárta bejegyzését Fekete-Győr András.

A jobbikos alpolgármestert egyébként csütörtökön a budapesti Páva utcai Holokauszt Dokumentációs Központba invitálta a Mazsihisz és arra kérte, látogatását követően tegyen nyilatkozatot arról, hogy nem számít a szélsőséges eszméket vallók szavazataira.

A Népszava információi szerint egyébként az LMP is hasonló lépésre készül.