Gyurcsány Ferenc;Karácsony Gergely;zsarolás;Demokratikus Koalíció;

"Én Zuglóban voltam polgármester, engem nem lehet zsarolni semmivel"

Karácsony Gergely szerda délelőtt azt állította, zsarolja őt a DK elnöke, csütörtök este már inkább fenyegetésnek, beszólogatásnak minősítette az üzenetváltásokat.

"Én Zuglóban voltam polgármester, engem nem lehet zsarolni semmivel" - jelentette ki az ATV Egyenes beszéd című műsorában a főpolgármester. Karácsony Gergelyt azon kijelentése kapcsán kérdezték, melyről lapunk is beszámolt. Szerdán egy háttérbeszélgetésen ugyanis azt állította, hogy Gyurcsány Ferenc SMS-ekben szokta őt zsarolni. A DK elnöke erre felhatalmazta a politikust, hozza nyilvánosságra ezeket az üzenetváltásokat. Karácsony Gergely ugyanakkor szerda délután a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában jelezte, ezt nem fogja megtenni. 

Csütörtök este azonban már arról beszélt, ezek inkább fenyegetődzések voltak, és a zsarolást nem büntetőjogi értelemben kell venni. "Ezek politikai játszmák, beszólogatások, »ha nem így lesz, akkor mi úgy csináljuk«, satöbbi, satöbbi...semmiféleképpen nem olyan dologról van szó, ami miatt bíróságra kell menni. Erről szó nincs" - fogalmazott a politikus, majd megjegyezte, ezeket az üzenetváltásokat egy hatalmi játszma részének tartja.

Hozzátette, nagy baj lenne, ha "ezekkel az sms-ekkel kellene szórakoztatnunk egymást", és azt hangoztatta, most már a békekötésnek van itt az ideje.