korrupció;Völner Pál;Hadházy Ákos;végrehajtók;

Hadházy: más fideszes képviselő is érintett a Völner-ügyben

A független országgyűlési képviselő ugyan konkrétumokat nem mondott, de jelezte, amint biztosak lesznek az információi, megosztja azokat a nyilvánossággal.

Már Schadl György letartóztatása után voltak értesülései Völner Pál érintettségéről Hadházy Ákosnak. A független országgyűlési képviselő minderről a Partizán Spartacus című műsorában beszélt vasárnap este.

A politikus kitért arra is, hogy az ügy elején borzasztóan nagy volt a csend, így már ekkor azt gondolta, „lehet ebben valami”. Emlékeztetett, hogy amikor írásbeli kérdést tett fel Polt Péter legfőbb ügyésznek akkor a vádhatóság vezetője még önmagához képest is titkolózott. „Egyébként szerintem őt (Völner Pált) vagy nagyon átverték vagy máshova is kellett fizetni pénzeket, mert olyan információk érkeztek, hogy egy ilyen végrehajtói helyért azért többet kellett fizetni, mint 2-5 millió forint” - fogalmazott.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy ez nem Völner Pálról szól, mivel ez az ügy sokkal „tágasabb”. 

Hadházy Ákos úgy véli, mindenképpen el kellett engedni a fideszes politikus kezét. Azt állította, vannak olyan bizonyítékai, hogy a végrehajtói karon belül gyakorlatilag megfenyegették az ott dolgozókat, hogy ne beszéljenek erről, mert kirúgják. Ugyanakkor a nagy titkolózás közepette vétett hibákat is a hatalom. Ezek közé sorolta, hogy egy közhiteles dokumentumba beírták a nyomozás tényét. Kijelentette, mivel folyamatosan szivárogtak ki az információk, így egy idő után már nem volt tartható a helyzet. „Ilyenkor nem tehetnek más, előrelépnek, és akkor azt mondja a propaganda, hogy »jajj, de jó, mi nálunk következmények vannak az ügyekkel és mi leszámolunk ezzel a korrupt emberrrel«” - magyarázta. 

Hadházy Ákos egy kérdésre válaszolva jelezte, a végrehajtók megfélemlítésére vonatkozó információkat előbb-utóbb közzéteszi. „Nagyon úgy tűnik, hogy nem Völner volt az egyedüli fideszes politikus, aki belenyúlt ezekbe a dolgokba... elég magas fideszes szinten lehetett érintettség” - jelentette ki. Arra a műsorvezetői kérdésre nem felelt, miniszteri érintettség is van-e. 

„Egyelőre azt tudom mondani, hogy fideszes képviselői szinten van érintettség.”

Hozzátette, ezeket az adatokat mindig ellenőrizni kell és akkor szokott beszélni, amikor ezek már biztosak.   

Mint lapunk is megírta, a legfőbb ügyész azt követően kezdeményezte Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését, hogy kiderült, kenőpénzeket fogadhatott el a végrehajtói kar elnökétől. A fideszes politikus távozott államtitkári posztjáról és ügyvédje útján azt üzente, nem követett el bűncselekményt. A Népszava később kiderítette, a politikus családtagjaihoz köthető cégeknek százmilliós vagyona van. Varga Judit távozni kényszerülő helyettese - követve a párt irányvonalát - gyakran hevesen „brüsszelezett”, miközben egy hozzá közel álló piliscsévi lovarda idén júliusban 3,58 millió forintos támogatást kapott EU-s pályázati forrásból.