Bill Gates;szexuális zaklatások;Microsoft;vizsgálat;

2022-01-14 16:52:31

Bill Gates szexuális zaklatási ügyét is kivizsgáltatja a Microsoft

Külsős ügyvédek a társaság igazgatótanácsának és felsővezetésének tagjait érintő valamennyi hasonló vádat górcső alá vesznek.

A Microsoft igazgatótanácsa bejelentette, hogy külső ügyvédi iroda segítségét kéri a vállalaton belül felmerült szexuális zaklatásos ügyek kivizsgálásában. Sajtóközleményük szerint az Arent Fox nevű iroda a szexuális zaklatásra és a nemi megkülönböztetésre vonatkozó ügyek felülvizsgálatát fogja elvégezni – írja a Business Insider, amerikai pénzügyi és üzleti hírportál.

Emlékeztettek, a The Wall Street Journal 2021 májusában számolt be arról, hogy 2019-ben vizsgálatot indítottak Bill Gates ellen, miután a cég egyik alkalmazottja azt állította, hogy az alapító szexuálisan zaklatta még 2000-ben. Gates a vizsgálat lezárása előtt, 2020-ban lemondott a Microsoft igazgatótanácsi tagságáról, de szóvivője az Insidernek azt mondta, ez semmilyen módon nem kapcsolódik az ügyhöz.

A Népszava is beszámolt arról, hogy még tavaly tavasszal derült ki: Bill Gates és felesége válik, egyebek mellett azért, mert a világ egyik leggazdagabb embere többször találkozott Jeffrey Epsteinnel, akit embercsempészet és szexuális bűncselekmények miatt ítéltek el.   

A Micrososft igazgatótanácsa közölte, az Arent Fox vizsgálata nyomán készülő jelentést idén tavasszal tervezik nyilvánosságra hozni.

(A 444 nyomán)