NMHH;médiatanács;

2022-01-27 16:10:59

A Pesti TV-t is megbírságolták, mert szexuális tartalmaitól nem védte meg a gyermekeket

A kormánypárti televíziónak azért is büntetést kell fizetnie, mert a honlapján fel sem tüntette fel a korhatár-besorolást jelző piktogramokat.

Százezer forintos bírságot kapott a Pesti TV szolgáltatója, amiért nem megfelelő korhatár-besorolással sugároztak szexuális tartalmak miatt magasabb kategóriába tartozó műsorokat. Hasonló okok miatt a székesfehérvári Vörösmarty Rádió szolgáltatójára is kiróttak 50 ezer forint büntetést – közölte csütörtökön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának kommunikációs igazgatósága.

A Pesti Tv szolgáltatóját további 20 ezer forint megfizetésére kötelezték, mert a műsorát közlő internetes honlapján nem tüntette fel a korhatári minősítést jelző piktogramokat.

 

A Pesti TV és a Pesti Srácok közös szerkesztősége körüli „problémákról” a Népszava is beszámolt korábban, amikor a kormányközeli portál yílt levelében azt állította, el akarják lehetetleníteni. Arról is írtunk, hogy  Vaszily Miklós társtulajdonos is vizsgálatot indított a csatorna költései miatt, ami viszont a programigazgató, Huth Gergely szerint nem történt meg.

Huth Gergely egyébként a „példaértékű újságírásért” a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta meg tavaly augusztusban annak ellenére, hogy a Pesti Srácok a Media1 adatai szerint a második az Origo után vesztett sajtóperek száma szerinti listán.