Schadl György;Völner Pál;Siófok;építésügy;kenőpénz;

2022-01-27 19:40:29

Schadl György félmillió forint kenőpénzt ajánlott, hogy a siófoki házán ne vegyék észre a szabálytalan átépítést

A végrehajtói kar elnöke a kormányhivatalnál akart kijárni használatba vételi engedélyt, amelynek valóságtatalmát utólag nem ellenőrizték.

Schadl György, a végrehajtói kar jelenleg letartóztatásban lévő elnöke félmillió forint kenőpénzt is ajánlott a Somogy Megyei Kormányhivatal ügyintézőjének, hogy ne vegyék észre siófoki házának szabálytalan átépítését – írja a 444 a Völner-ügy nyomozati iratai, a lehallgatott telefonbeszélgetések alapján közölt cikksorozat csütörtökön megjelent részében.

A nyomozati iratok szerint Schadl György 2020 nyarán felerészben vett meg egy 344 négyzetméteres, kivett művelési ágú, hétvégi ház, udvar megnevezésű belterületi ingatlant, teljes áron 90,5 millió forintért, és egy év sem telt el, amikor már szabálytalanul építkezett. Egyrészt túlépítették az ingatlant egy fedett terasszal, de a kerítés sem felelt meg az előírásoknak. 

A nyomozás adatai szerint Schadl György egyik kollégája ajánlott egy építésügyi szakintézőt a Somogy Megyei Kormányhivatalból, aki tud segíteni az ügy elrendezésében. A végrehajtók vezetőjének dolgozó építési vállalkozó találkozott is a szakügyintézővel, s lényegében megállapodtak,

A nyomozati iratokban feltételes módban írnak arról, hogy valóban megtörtént-e  korrupció, azonban a Somogy Megyei Kormányhivatal a 444-nel egy belső vizsgálat alapján közölte:

A siófoki ingatant egyébként vagyonelkobzásban  november végén zár alá vette az ügyészség. Schadl György a gyanú szerint szinte mindent megtehetett: volt, hogy az Igazságügyi Minisztérium bejáratánál fizette le az államtitkárt, a fideszes Völner Pált, sok százmilliós sápot húzott le végrehajtókról, intézett egyetemi vizsgákat, bírót akart kirúgatni és kék villogóval száguldozott a buszsávokban.