EBESZ-misszió;Varga Judit;választás 2022;

Varga Judit szerint szabad lesz a parlamenti választás, ha az EBESZ megfigyelői nem avatkoznak be

A tárcavezető hétfő reggeli posztjában megpróbálta elbagatellizálni annak tényét, hogy Magyarország a második EU-tagállam. ahová teljes körű küldöttség érkezik.

„Sok szeretettel várjuk Magyarországra az EBESZ megfigyelőit!” - közölte az igazságügyi miniszter.  

Varga Judit szerint a 

„baloldal már affektál a hír hallatán, miközben nincs ezzel semmi gond. Az elmúlt években is jelen voltak hasonló missziók hazánkban, sőt, mi is előszeretettel küldünk megfigyelőket más országokba. Bevett szokás, rutin.”

A fideszes politikus szerint egy dolog biztos: egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi az EBESZ munkatársai, viszont ez csak akkor valósulhat meg teljes mértékben, ha missziójuk során nem próbálnak beavatkozni.  

„Bízunk abban, hogy látogatásuk ideológiai és politikai elfogultságtól mentes lesz. Várjuk őket sok szeretettel gyönyörű országunkban!” - zárul a tárcavezető posztja.

Korábban lapunknak a szervezet egyik szóvivője azt nyilatkozta, politikailag semlegesek, mivel nem azzal foglalkoznak, ki nyeri a választásokat, hanem csak a folyamat érdekli őket. Megjegyezte, módszereik átfogók, melyek a hosszú évek során alakultak ki, emellett mindenhol ugyanezen metódusokat alkalmazzák.