Rákay Philip;propaganda;Hadházy Ákos;

Akár háromszáz tonna csirke far-hátat is lehetne venni Rákay Philip luxusautójának az árából

Hadházy Ákos kiszámolta.

A propaganda kifizetődő, csak sokba kerül nekünk, adófizetőknek - állapította meg Hadházy Ákos.

A független parlamenti képviselő, miután kielemzett egy képet, amelyen Rákay Philip kormánypárti megmondóember - akit egyébként a Pécsi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint lehet kormányjobbágynak nevezni - egy luxus Mercedesszel megérkezik a Fidesz kihelyezett frakcióülésére Balatonfüredre.

„A Mercedes, amelyben ül, felszereltségtől függően akár 80 millió forintba is kerülhet ebből nagyjából 300 tonna akciós csirke far-hát futná”

- írta az ellenzéki politikus. Hozzátette, Rákay Philipnek nagyon bejött a propaganda, ugyanis a Covi-19 válsághelyzet ellenére 2020-ban is sikerült kivennie mintegy 200 millió osztalékot a a tulajdonában lévő Norton Consulting Zrt.-ből. A cég honlapja teljesen üres.

Mint fogalmazott, nagyobb baj azonban, hogy a múlt héten is 7,6 millió forintot költött a Facebook-oldalának hirdetésére, amire egyébként szerinte csak kevesen lennének kíváncsiak. Hozzátette, az elmúlt években pedig már közel százmilliót költött a propagandatevékenységére. „A hülyének is megéri - neki legalábbis biztosan!” - zárul a bejegyzés.

A fideszes megmondóember egyébként nemrég egy rekordnagyságú, 4,5 milliárd forintos támogatást is elnyert Petőfi-filmjének elkészítésére. Eddig.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhadhazyakos%2Fposts%2F512431936911772&show_text=true&width=500" width="500" height="803" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>