Oroszország;Szijjártó Péter;háború;Swift-rendszer;

Szijjártó állítja: Magyarország nem blokkolja Oroszország Swift-rendszerből való kizárását

Ehhez képest az ukrán államfő arról beszélt szombat délelőtt, hogy reméli, Magyarország is kénytelen lesz támogatni Oroszország leválasztását a Swift-rendszerről. 

„Sajnálattal és megütközéssel látom közben, hogy a nemzetközi politika és a nemzetközi sajtó egyes képviselői nem átallanak álhíreket gyártani és hazudozni. Nem fér a fejembe, hogy hogyan lehet, hogy miközben háború van, emberek halnak meg, egyesek fake news gyárakat üzemeltetnek”  - írta szombat délelőtt közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter szerint most azt hazudják, hogy Magyarország blokkolja az Oroszországgal szembeni szankciók egy részét, például a SWIFT rendszerrel kapcsolatban. 

„Legyen már világos: EZ NEM IGAZ! Soha, egyetlen szankciós előterjesztéssel szemben sem szólaltunk fel, nem blokkoltunk és nem is blokkolunk semmit A fake news terjesztői, legyenek bármilyen nemzetiségűek, szégyelljék magukat!!!” 

- zárta sorait a tárcavezető. 

Ugyanakkor az ukrán államfő arról beszélt szombat délelőtt, reméli, hogy Magyarország is támogatja majd Oroszország leválasztását a Swift-rendszerről.