párt;ellenállás;jobbközép;Márki-Zay Péter;

Márki-Zay Péter nem vár tovább, felépíti a jobbközép pártját a Kossuth-körök bázisán

Hódmezővásárhely polgármestere a vidéken élők, a legszegényebbek eléréséhez „új szerepre” hívja az ellenzéki szavazatszámlálók és aktivisták tízezreit is.

Jobbközép pártot építünk – jelentette ki Facebook-oldalán Márki-Zay Péter, aki az ellenzék miniszterelnök-jelöltje volt az április 3-i választáson. A több mint egy hete elszenvedett vereség, a Fidesz újabb kétharmada után leszögezte:


„Éppen most van itt az ideje, hogy egy a jobboldaliak széles körében is elfogadható párttal erősödjön az ellenzék, ahol a korrupció vagy a szélsőségesség fel se merülhet.”

Hódmezővásárhely polgármestere szerint fontos, hogy létrejöjjön egy jobbközép szavazóknak elfogadható néppárt, amely az Európai Néppárt hazai partnereként két év múlva elindul az EP-választáson. Mint azt a Népszavának adott interjújában kifejtette, hogy „ellenzék helyett ellenállást” szeretne, a leendő új pártnak a közeljövőben ennek szervezését szánja, valamint azt, hogy kiálljon „a politikai okból meghurcolt ellenzékiek mellett”.

„A mai Magyarországon a vidéki kistelepülések és a legszegényebbek eléréséhez ennek a pártnak teljesen új szerepet kell találni. Itt van velünk 120 Kossuth-kör, 27 ezer szavazatszámláló, több tízezer aktivista.”

– tette hozzá Márki-Zay Péter.