strand;Balatonaliga;Club Aliga;

Vita Balatonaligán: lesz strand, ígéri a beruházó

A helyiek attól tartanak, hogy ugyanúgy elveszítik vízpartjukat, mint a rendszerváltás előtt, amikor a területen zárt pártüdülő működött.

„Társaságunk elkötelezett abban, hogy Balatonvilágoson olyan össztársadalmi hasznot jelentő beruházást valósítson meg, amely nem csak a helyi, de a szűkebb régióban élő emberek életében is pozitív változásokat hoz majd” – válaszolta lapunk kérdésére az egykori Club Aligát nagy vitákat kiváltva fejlesztő Pro-Mot Hunária Kft. tulajdonosa, a Bayer Construct Zrt.

A cég azután válaszolt, hogy megírtuk: a Somogy Megyei Kormányhivatal megadta a környezetvédelmi engedélyt a 46 hektáros projektnek, amely a helyiek és a tópartot féltő civilek szerint azt jelenti, az aligaiak ugyanúgy elveszítik vízpartjukat, mint a rendszerváltás előtt, amikor a területen zárt pártüdülő működött. Éppen ezért a Pro-Mot tulajdonosát többek között arról kérdeztük, a helyiek a továbbiakban is használhatják-e a partot?

A balatonvilágosi lakók és üdülőtulajdonosok természetesen továbbra is a megszokott kondíciókkal látogathatják a strand területét 

– ígérte a cég. Hozzátették: a hosszú évtizedekig elhanyagolt településrész fejlesztése munkalehetőségeket, turisztikai vonzerőt és további fejlesztési folyamatokat fog nyújtani, az első ütemben ez év őszén a kikötő-fejlesztéssel veszi kezdetét a beruházás.