egészségügy;Pintér Sándor;Demokratikus Koalíció;Komáromi Zoltán;Kásler Miklós;

2022-05-17 06:52:00

A DK szerint jobb helyen lesz az egészségügy Pintér Sándornál, mint Kásler Miklósnál volt

A párt politikusa szerint kérdés, hogy ezzel a megoldással mennyire lehetséges kiemelt ágazatként kezelni az egészségügyet. 

„Ha Pintér Sándor négy-öt-hat területért felelős egyszerre, akkor a kormányülésen nem biztos, hogy az egészségügy lesz az a terület, amiért a legharcosabban fog kiállni” - mondta el az ATV Start kedd reggeli adásában a DK szakpolitikusa.

Komáromi Zoltán - aki egyben a népjóléti bizottság alelnöke is - ezzel együtt úgy látja, a Belügyminisztériumnál még mindig jobb helyen lesz az ágazat, mivel 

Ha nincs egy kézben az egészségügy működtetése, fejlesztése, a képzés, akkor az ágazat csak sodródik - magyarázta. Jelezte, egyelőre azt sem tudják, hogy ki lesz a területért felelős államtitkár, csak azt ki nem. Noha „kering egy tetemes lista” a nevekről.  A műsorvezető kérdésére nem nevezett meg egy konkrét jelöltet sem, mondván, szerdán kiderül. 

Ugyan már lassan feláll a kormány, de egyelőre még mindig nincs hivatalos bejelentés arról, ki fog felelni az egészségügyért. Mint lapunk is többször beszámolt, erre a legesélyesebbnek Pintér Sándor mutatkozik - tekintve, hogy megszűnik az Emmi, s feladatait más tárcák öröklik meg.