Novák Előd;csendőrség;Mi Hazánk Mozgalom;vármegyék;

2022-06-22 13:30:00

Rálicitált a Mi Hazánk a Fideszre, csendőrséget akar a vármegyékbe

Igen, lehet tovább fokozni. 

A csendőrség visszaállításával segítené a vármegyék közbiztonságának megteremtését a Mi Hazánk, mivel a rendőrség munkáját segíteni kell egy tekintélyt parancsoló, helyismerettel rendelkező, karhatalmi vagy határvédelmi feladatokra el nem vezényelhető állománnyal - írta szerda délután Facebook-oldalán a párt országgyűlési képviselője.

Novák Előd úgy látja, a vármegyék és a főispánok hagyományos elnevezése mellett érdemi változásra is szükség van a rend megteremtéséhez, miután sokszor letelt az a bizonyos két hét, hazánkban mégis terjed az a szubkultúra, amely nem tartja be a társadalmi együttélés alapvető szabályait, hangoskodik, szemetel, állandó jelleggel zavarja, zaklatja a környezetét.

A tekintélyt parancsoló egyenruhát viselő, különleges kiképzést kapó csendőrség már megjelenésével is elriasztaná a bűnözőket. Prevencióra, bűnmegelőzésre van szükség, nem pedig arra, hogy egy már megtörtént bűntény után helyszíneljen a rendvédelem. Fontos, hogy a csendőr ne féljen fellépni a bűnözővel szemben, a bűnöző pedig ne védekezhessen az intézkedéssel szemben a származására vagy az emberi jogaira hivatkozva - adta elő a kriminológia tudományától meglehetősen távol álló okfejtését a politikus.