Pintér Sándor;rendőrség;közoktatás;egészségügy;pedagógusbérek;

2022-06-24 13:01:00

Pintér Sándor: azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaságnak

A belügyminiszter nem beszélt azoknak a pedagógusoknak a béremeléséről, akiknek szerinte meg kell mondaniuk, mekkora az optimális osztálylétszám. 

Egyelőre nem tervez nyugdíjba vonulni a belügyminiszter. Pintér Sándor a Károli Gáspár Református Egyetem Szabadegyetemén arról beszélt, gyakran nehezen érteti meg magát azokkal az európai belügyminiszterekkel, akik egész életükben politikusok voltak és a párthátterük miatt kötött mandátummal érkeznek a tárgyalásokra – derül ki az Inforádió híréből.

Ő nem tartozik ezek közé, csak kereteket kap Orbán Viktor miniszterelnöktől. A pályafutásomat a rendőrség alapozta meg, a jogi ismereteknek a megszerzése, betartása, betartatása, a fegyelem kérdése, a szervezés és az irányítás összhangja – ezek azok a tulajdonságok, amelyek a Belügyminisztériumnak minden más területére is ki kell hogy terjedjenek - fogalmazott. Ugyanakkor jelezte, csendőrségre nincsen szükség. 

Pintér Sándor kitért a rendőrhiányra is. Azt mondta, van hiány, szeretnék, hogy ezt mielőbb fel tudnák tölteni. 

 Az oktatás területén elsősorban a gyerekek érdekét kell figyelembe venni. A tanároknak például meg kell mondaniuk, hogy szerintük mekkora az optimális osztálylétszám – jelentette ki. A pedagógusbérekre nem tért ki, viszont a PISA-teszteredményeket kommentálva bejelentette, hogy ősszel, szeptember-október elején felmérést készítenek a magyar diákok képességeiről. Az egészségügyben is a betegek érdeke az első; egyúttal átszervezéseket ígért az ágazatnak, de azt nem részletezte, hogy melyek lesznek ezek – jelezte.