Johnny Depp;Amber Heard;rágalmazási per;

2022-07-04 15:12:00

Amber Heard ügyvédei az ítélet megsemmisítését követelik a Johnny Depp elleni rágalmazási perben

Johnny Depp ügyvédei szerint nem történt meglepetés, a beadvány csak hosszabb lett, de nem több.

Az esküdtszék ítéletének hatályon kívül helyezését követelik Amber Heard ügyvédjei a Johnny Deppel szembeni rágalmazási perben, - beleértve a kiszabott, több mint tízmillió dolláros kártérítést is - mivel szerintük az nincs kellő bizonyítékokkal alátámasztva - írja a Guardian.

A színésznő jogi csapata egy 43 oldalas memorandumban magyarázta, miért nem Johnny Deppnek kellett volna megnyernie a pert. Korábban a tárgyaláson azzal érveltek, hogy nincs alátámasztva, miszerint Depp volt feleségének a Washington Postban megjelent cikke nyomán - melyben Heard magát családon belüli erőszak áldozatának nevezte - veszítette volna el szerepét a Karib-tenger kalózaiban. Mostani beadványukban is azt írják, hogy szerintük Depp kizárólag rágalmazásra támaszkodott. Amber Heard szerint továbbá túlzó a kártérítés összege.

Azzal is érveltek, hogy az egyik esküdtet a bírósági tisztviselők nem ellenőrizték megfelelően, ugyanis hibás születési dátumot adtak meg számára - 1945-öt, holott valójában 1970-ben született. A bírósági titkárság köteles ellenőrizni az esküdtek személyazonosságát, de ebben az esetben „úgy tűnik, személyazonosságát nem lehetett ellenőrizni” - olvasható az indítványban.

Arra persze már korábban is lehetett számítani, hogy Heard nem nyugszik bele az ítéletbe, Ben Chew, Johnny Depp vezető ügyvédje a memorandumra úgy reagált: az történt, amire számítottak, a beadvány csak hosszabb lett, de lényegi elemeiben nem lett több.

Penney Azcarate bíró jelezte, hogy nem hajlandó újabb tárgyalásokat kitűzni az ügyben. A legutóbbi, június 24-i jogi találkozón Azcarate bejegyezte a bírósági jegyzőkönyvbe a jogerős ítéletet, miközben Heard ügyvédje, Elaine Bredehoft további tárgyalást tartott szükségesnek.

Heard jogi képviselői azt is közölték, hogy a színésznőnek nincs pénze kifizetni a Deppnek megítélt kártérítést. Johnny Depp csapata az ítéletet követően ugyan utalt rá, hogy a színésznek fontosabb az ítélet ténye, mint a kártérítés összege, így aztán nem is feltétlenül ragaszkodik hozzá, ennek ellenére valószínűsíthető, hogy az ügynek még távolról sincs vége.

Amint arról lapunk is beszámolt, az esküdtszék június elején meghozott ítélete értelmében bebizonyosodott, hogy Amber Heard tudatosan állított valótlanságot volt férjéről, s az állítások alkalmasak voltak arra, hogy súlyos kárt okozzanak neki. A testület azt is kimondta, hogy Heard kimondottan rossz szándékból cselekedett.