Gyurcsány Ferenc;Orbán-kormány;háború;ellenség;

2022-07-13 10:59:00

Gyurcsány Ferenc: nincs ilyen kormány, készülünk

A volt miniszterelnök szerint az orbáni tizenkét évben mindenki ellen háborút indítottak, mindenkit ellenségnek tekintenek. A DK készül.

Háború a becsapott választókkal. Háború Európával. Háború az ellenzékkel. Ez az orbáni tizenkét év egyenlege – összegezte Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc. A DK elnöke a tőmondatokból álló szerdai bejegyzését így folytatta:

Magyarország 2004 és 2009 között hivatalban volt miniszterelnökének Facebook-oldalán nagybetűkkel áll az a mondat, amelynek kimondásáért a parlamentben Kövér László házelnök rendre elveszi a szót a DK-s képviselőktől:

Amint arról hírt adtunk, az ellenzéki politikus legutóbb szombaton elmélkedett a közösségi oldalán arról, hogy az Orbán-kormány szerinte meg fog bukni, és „iszonyatos lesz az ébredés”. Bejegyzésében, amelyet akkor is azzal zárt, hogy „készülünk”, a saját bukását a 2008-as világgazdasági válságnak tulajdonította, s úgy emlékezett vissza, hogy  „cselekedtünk, keményen, tisztességesen”.

Márki-Zay Péter, aki az idei országgyűlési választáson volt az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azonban még júniusban az állami tévében azt mondta a most „készülő” Gyurcsány Ferencről, hogy „valamilyen oknál fogva nem akart nyerni a választáson”.