Bayer Zsolt;David Pressman;amerikai nagykövet;

2022-08-01 14:46:00

Bayer Zsolt már üzent is az új amerikai nagykövetnek, hogy takarodjon haza, mielőtt idejönne

„Mi itt remekül elvagyunk a magukfajta idióták iránymutatásai nélkül. Világos?” - üzente meg a „keresztény-konzervatív” közíró. 

„Mielőtt beleélné magát a nagykövet »úr«, hogy idejön a gyarmatokra a Gucci-övvel díszített, harmadik világbeli hazájából, ahol naponta lövöldöznek agyon bárkit mindenféle ócska kretének, a hazájából, ami a polgárháború szélén táncol, a hazájából, amit egy demens vénember »irányít«” - kezdte kirohanását a NER verbális verőembere, sorait az új amerikai nagykövetnek címezve.

Bayer Zsolt azon kapta fel a vizet, hogy - mint lapunk is beszámolt róla - az új budapesti nagykövet, David Pressman a szenátusi meghallgatásán azt mondta, hanyatlik a demokrácia Magyarországon. 

A Joe Biden elnök vezette amerikai adminisztráció májusban jelölte David Pressmant a budapesti nagyköveti tisztségre. Júniusi meghallgatása után a szenátus a múlt csütörtökön hagyta jóvá a kinevezését.

A Fidesz szellemi iránytűje ezt követően belendült: „szóval, mielőtt idejönne onnan, és elkezdené nekünk elmagyarázni, mi a demokrácia meg a szabadság, van egy javaslatom: menjen haza a nagykövet »úr«, és a kutyabaszó atomenergetikai államtitkár »úrral« konzultálja meg a demokrácia és a szabadság nagy kérdéseit. Mi itt remekül elvagyunk a magukfajta idióták iránymutatásai nélkül. Világos? Köszi, de ezt ismerjük.” Majd azzal folytatta, „negyven évig virsli-ujjú, büdös szájú szovjet elvtársak” akarták megmondani, mi az egyedül üdvözítő út. A médiaszemélyiség szerint „azok” most átváltoztak woke és cancel culture hívő, „neomarxista faszkalapokká”, ahol a szovjet elvtársak annak idején abbahagyták. 

– zárta sorait a „keresztény-konzervatív újságírás” ikonikus alakja, Bayer Zsolt. 

Persze nem ő volt az egyedüli, aki hatalmas patáliát csapott David Pressman kijelentései után. Mint lapunk is beszámolt róla, Szijjártó Péter szombati esztergomi előadásán hisztérikusan kérte ki magának a leendő nagykövet szavait.