MVM Zrt.;villanyszámla;mérőóra;rezsiemelés;határidő-hosszabbítás;

2022-08-02 11:45:00

A rezsiemelési hajrában meghosszabbította a villany- és a gázórák diktálási határidejét az MVM

A szolgáltató szerint azt sem érheti hátrány, aki nem diktál vagy nem küldi el online a mérőóraállását.

Minden érintett ügyfelének lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. a 2022. augusztus 1-jei árváltozáshoz kapcsolódóan, ezért annak határidejét augusztus 15-ig meghosszabbítja – közölte az energiaszolgáltató társaság honlapján a fogyasztókkal.

Hozzátették, ha valakinek eddig még nem sikerült a mérőóraállás rögzítése, javasolják, hogy augusztus 15-ig térjen vissza az mvmnext.hu/Ugyfelszolgalat címen elérhető online, vagy a telefonos ügyfélszolgálatukra, amely felületeken a mérőóraállás rögzítése munkaidőn kívül is, 0-24 órában lehetséges.

Az MVM azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy a rendkívüli diktálás nem kötelező, és a kedvezményes kereten belül fogyasztóknak nem is érdemes mérőállást rögzíteni a rendkívüli időszakban. Ugyanis, ha az ügyfél augusztus 15-éig nem küldi el az aktuális mérőóra állását, nem érheti hátrány. Mint írják, ebben az esetben becsült érték alapján számlamegosztás történik és a 2022. július 31-ig elfogyasztott és a 2022. augusztus 1-jétől elfogyasztott energia mennyiségét külön soron tüntetik fel a számlán.