Németh Lászlóné;Magyar Közút Nonprofit Zrt.;felügyelőbizottság;elnök;Lázár János;

2022-08-03 17:39:00

Simicska egykori legfőbb bizalmasát tette meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felügyelőbizottsági elnökévé Lázár János

A második Orbán-kormány fejlesztési minisztere visszatért.

Németh Lászlóné lesz a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Felügyelőbizottságának elnöke – derül ki a cég közleményéből.

Mint írják, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. tulajdonosi jogait az új kormány megalakulását követően immár az Építési és Beruházási Minisztérium – amelyet Lázár János vezet – gyakorolja, az új tulajdonos elrendelése alapján 2022. augusztus 1-jétől az újonnan létrehozott Igazgatóság elnöke Bartal Tamás, a Felügyelőbizottság elnöke pedig Németh Lászlóné lesz. A vezérigazgatói feladatokat továbbra is Szilvai József Attila látja el – teszik hozzá.

Németh Lászlóné Simicska Lajos egykori legfőbb bizalmasa volt korábban, korábbi munkahelyei és kapcsolatai miatt a Simicska–Nyerges-érdekkör államigazgatási képviselőjeként tartották számon, 2014-es leváltása pedig az egyik első üzenet volt Orbán részéről, hogy gazdasági kurzusváltás következik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az országos, több mint 32 ezer kilométernyi állami közúthálózat üzemeltetési és fenntartási feladatait látja el. Teljesítménymutatói alapján az ország egyik legnagyobb állami tulajdonú vállalatáról van szó, amely a központi irányítás mellett 19 megyei igazgatóságon keresztül végzi többek között az országos közutak karbantartását, felügyeli a teljes körű felújítási beruházásokat és gondoskodik az úthálózatvédelmi feladatokról is.