Nemzeti Koncessziós Iroda;Rogán Antal;közbeszerzés;ügyvédi iroda;

2022-08-05 18:37:00

Egyedüliként induló elit ügyvédi iroda nyerte el a Nemzeti Koncessziós Iroda közbeszerzését

A Rogán Antal irányítása alatt álló NKI közbeszerzésén egyedüliként induló ügyvédi iroda segíti Tiborcz István cégét is a hatósági engedélyek beszerzésében.

Egyedüli indulóként a DLA Piper Posztl, Nemescsói, Győrfi-Tóth és Társai Ügyvédi Iroda nyerte a Nemzeti Koncessziós Iroda (NKI) által jogi tanácsadásra kiírt 100 millió forintos keretösszegű közbeszerzést – szúrta ki a közbeszerzési értesítőben a 444.

Mint írják, az ügyvédi iroda feladatai közé tartozik

A szerződés november 30-ig vagy a 100 milliós keretösszeg kimerüléséig érvényes. A DLA Piper a világ egyik legnagyobb és legelismertebb globális jogi irodája, amely 4200 ügyvédet foglalkoztat a világ több mint 40 országában. Az ügyvédi iroda korábban dolgozott az Orbán-kormánynak: a Le Cheque Dejeuner, valamint Sodexo által indított perekben 1,267 milliárd forintért próbálta védeni az államot. A portál emlékeztet arra, hogy az elit ügyvédi iroda segíti Tiborcz István cégét is a hatósági engedélyek beszerzésében.

A Rogán Antal irányítása alatt álló NKI közbeszerzésén tehát más ügyvédi iroda nem indult el.

Mint azt a portál megjegyzi, ez azért érdekes, mert Gulyás Gergely miniszter júliusi bejelentése szerint Magyarország az uniós pénzek mielőbbi megszerzése érdekében az EU elvárásainak megfelelően 15 százalékra próbálná leszorítani az egyszereplős közbeszerzések arányát.