cégek;alkalmazottak;Mészáros Lőrinc;

2022-08-21 22:14:00

Már 343 cég tartozik Mészáros Lőrinc érdekeltségébe

25 ezer ember megélhetése függ a felcsúti oligarchától, ennél csak a Magyar Posta alkalmaz több embert Magyarországon.

Az egy évvel ezelőtti 295 céggel szemben idén már 343 vállalat tartozik Mészáros Lőrinc cégcsoportjába, ezzel a kormányközeli oligarchát már csak a Magyar Posta előzi meg a legnagyobb foglalkoztatók versenyében, amely a létszám folyamatos csökkenése ellenére továbbra is vezeti a listát - írja a G7.

Azonban míg a Mészáros-csoporthoz tartozó cégek száma egyetlen év alatt 48-cal nőtt, az alkalmazottak száma nagyjából ugyanannyi maradt, vagyis már tavaly is körülbelül 25 ezer ember dolgozik a csoport valamely cégének.

A felcsúti milliárdos érdekeltségei közül legtöbben a Magyar Bankholdingnál dolgoznak, kerekítve mintegy 12 ezren. A koronavírus miatti elbocsátások után ismét jelentős növekedéssel 1313 főt alkalmaz a HUNGUEST Hotels Szállodaipari Zrt., de szintén a legnagyobb foglalkoztatók közé tartozik a cégbirodalmon belül a GALLICOOP Zrt. (1125 fő), az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. (1105 fő) és az OPUS TIGÁZ Gázhálózati Zrt. (967 fő).

Érzékeltetésképpen, a Mészáros-birodalom jelenleg olyan cégeket előz meg magasan, mint például a Volánbusz, a MÁV, a Spar Magyarország, az Audi Hungária, a MÁV-Start, a Tesco-Global, a BKV és az OTP Bank.

Legnagyobb magyarországi munkáltatóként a Magyar Posta jelenleg 26 688 főt alkalmaz, a 25 ezer főt foglalkoztató Mészáros-csoport mögé pedig a „dobogó” harmadik fokára a Volánbusz fért fel 18 362 fővel.