kórház;felfüggesztés;gyermek;Fejér megye;Székesfehérvár;szakemberhiány;szakrendelő;

2022-09-21 10:26:00

Szakemberhiány miatt felfüggesztették a gyermek-gasztroenterológia szakrendelést a székesfehérvári kórházban

Négy kórház szakrendelőjét ajánlják, ezek 40, 64-64 és 85 kilométerre vannak a székesfehérváritól.

Szakemberhiány miatt felfüggesztették a gyermek-gasztroenterológia szakrendelést a székesfehérvári kórházban – erről számolt be az RTL Klub Híradó.

Mint mondják, azt nem tudni, hogy meddig szünetel az ellátás. A Fejér megyét ellátó székesfehérvári kórház tájékoztatása szerint senkinek sem kellett időpontot lemondania, és azon vannak, hogy mielőbb legyen ismét ellátás.

Az RTL Klubnak telefonon nyilatkozó meg nem nevezett orvos elmondása szerint nincs gasztroenterológusuk, és nem tudják, hogy mikor kapnak újat. „Nem érdemes várni szerintem, kell keresni… Most mondjam azt, hogy magánba?” – fogalmazott.

A kórház honlapján azt írták, a sürgős eseteket továbbra is ellátják, és „a térség betegellátása továbbra is biztosított”.

Négy kórház szakrendelőjét ajánlják,

A csatornának nyilatkozó Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint a személyzet- és eszközhiány miatt nyár óta szinte minden héten előfordult hasonló eset, csak ebben a hónapban 35.

A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint a legnagyobb problémát a szakdolgozói hiány okozza. Soós Adrianna elnök a híradónak azt mondta, a legutóbbi felmérésük azt igazolja, hogy

Idézik a KSH 2020-as évre vonatkozó jelentését, amely szerint a szakemberhiány Budapesten is jelentős; 42 ezer orvosra lett volna szükség, de már két éve is ötezerrel kevesebb volt, szakdolgozókból pedig 4000 hiányzott. A híradónak nyilatkozó egészségügyi szakértő szerint a helyzet az elmúlt két évben tovább romlott, csak tavaly 17 ezren hagyták el az egészségügyet.

A rendelések elmaradása miatt keresték az Országos Kórházi Főigazgatóságot, de nem kaptak választ.