Kövér László;DK;véleménynyilvánítási;

2022-09-26 22:01:00

Ismét véleménye miatt sújtott le Kövér László egy DK-s politikusra

Sebián-Petrovszki László több alkalommal is törvénytelennek nevezte a kormányt, s ez a jelek szerint nagyon felbosszatotta a házelnököt. 

Kövér László döntését jóváhagyva megvonta kéthavi fizetését az Országgyűlés a DK egyik képviselőjének - derül ki egy, az Országgyűlés honlapjára feltöltött határozatból. 

Sebián-Petrovszki Lászlónak az volt a „bűne”, hogy egy júniusi felszólalásában törvénytelennek nevezte a kormányt.

Márpedig a házelnöki indoklás szerint már korábban is figyelmeztették a honatyát, melyekben elhangzott, hogy a magyar kormány törvényességének kétségbe vonása az Országgyűlés törvényességének, azon belül minden egyes képviselő törvényes mandátumának megkérdőjelezését jelenti. Éppen ezért 

S noha a politikust már korábban is figyelmeztették, azonban ennek ellenére használta a „kirívóan sértő kifejezést a kormány vonatkozásában.” Kövér László a tiszteletdíj csökkentésének mértékét arra figyelemmel állapította meg, hogy „a képviselő a kirívóan sértő kifejezést és a fegyelmi jogi rendelkezésekbe ütköző magatartást a korábban több alkalommal elhangzott ülésvezetői felszólítások ellenére használta”.

Nem ez lenne az első eset, hogy véleményük miatt diszkriminálja a DK-sokat Kövér László. Mint lapunk korábban beszámolt róla, a párt másik országgyűlési képviselője azért nem lehetett jegyző, mert korábban azt mondta „kidobná a kukába” az Alaptörvényt. A házelnök érvelése nagyon hasonlított ahhoz, mint amit a mostani esetben használt.