Egyesült Államok;Északi Áramlat;Bencsik András;hadüzenet;

Bencsik András már hadat üzenne Amerikának

A Békemenet oszlopos tagja szíve szerint már háborúzna egyik legfontosabb szövetségesünkkel. 

A szarajevói merénylethez, Pearl Harborhöz, illetve a kassai bombázáshoz hasonlította az Északi Áramlat elleni merényletet a Demokrata lovagkereszttel kitüntetett főszerkesztője a Hír TV-ben - írja a 444.hu. 

Bencsik András a volt lengyel külügyminiszter, Radoslaw Sikorski kétértelmű bejegyzésére utalva elmondta, hogy szerinte az amerikaiak robbantották fel az Északi Áramlat vezetékeit. 

„Ezt úgy hívják, hogy hadüzenet. Az Amerikai Egyesült Államok megtámadta az Európai Uniót. Ez ilyen egyszerű. Miközben püföli Oroszországot Ukrajnában, most úgy döntött egy merész fordulattal, hogy megtámadja az Európai Uniót is, és olyan kárt okozott neki, aminek a következményét föl se tudjuk fogni. Normális esetben ilyenkor az Európai Unió azt mondja, hogy... de nincs ugye hadserege, csak országok vannak, és azoknak a vezetői egy sajátságos lelkiállapotban vannak. Azt kellene válaszolni, hogy felvesszük a kesztyűt, és mi pedig hadba lépünk Amerikával szemben. Ez ugyanis nem baráti tűz volt. Ez egy gonoszul eltervezett és profin végrehajtott szabotázsakció volt. Abból a célból, hogy a kevés gázvezeték, ami Oroszország felől érkezik Európába, ne működhessen”

- fogalmazott. 

A portál megjegyzi, az Északi Áramlat vezetékei egyébként már most sem működtek. Az elsőt az oroszok kapcsolták le, a másodikat pedig nem is helyezték üzembe. 

Itt egyébként érdemes külön megemlíteni, hogy a kormánypropagandista úgy üzenne hadat az Egyesült Államoknak, hogy eközben az államfőnek igen szoros kapcsolatai vannak az országgal - konkrétan 15 éves korában ott tanult. Mindez egy olyan videóból derül ki, melyet a minap töltött fel Facebook-oldalára az államfő.