közoktatás;figyelmeztetés;polgári engedetlenség;Eötvös József Gimnázium;

Újabb gimnázium tanárai mennek el személyesen a tankerülethez figyelmeztetésükért

Ők is részt vettek a polgári engedetlenségben, nekik sem akarta személyesen odaadni a tankerület vezetője. 

A belvárosi Eötvös József Gimnázium pedagógusai személyesen keresik fel a tankerületi központot, hogy átvegyék azon figyelmeztetésüket, melyet a polgári engedetlenségben való részvételért kaptak - írja a hvg.hu az intézmény tanárára hivatkozva. 

A „Belső-Pesti Tankerületi Központ ajánlott levélként küldte ki az elbocsátással való fenyegetésről szóló értesítéseket. Az érintett eötvösös kollégáinkkal nem vesszük át a küldeményeket, hanem személyesen fogunk elmenni érte csütörtök délután 16 órára a hivatalhoz” - fogalmazott bejegyzésében Solymoss Miklós. 

Nem ez lenne az első eset, hogy hasonló akció szerveződik. Mint korábban lapunk is beszámolt róla, múlt hét pénteken több száz diák és szimpatizáns vonult a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnáziumtól a dél-pesti tankerületi központhoz, hogy az iskola polgári engedetlenségben résztvevő tanárai átvegyék figyelmeztetésüket, amelyet a tankerület vezetője postai úton juttatott volna el nekik. Hétfőn pedig a Közép-Budai Tankerület Kacsa utcai épülete előtt volt tüntetés, szintén azért, mert ez a tankerület több száz figyelmeztetést küldhetett ki a tanároknak a szerdai tiltakozásokat követően.