Parlament;eskü;Hadházy Ákos;

Letette esküjét Hadházy Ákos

Kövér László eldugta az ülésnap végére az eseményt, holott erre szokás szerint a napirend előtti felszólalások után szokott sor kerülni. 

Hosszas huzavona után hétfő délután letehette esküjét Hadházy Ákos.

A képviselő esküjét nem a terem közepén, hanem a helyén mondta el, miközben egy „Stop propaganda” feliratú táblát tartott maga előtt.

Az esküszöveghez külön kommentárt nem fűzött. A parlamenti közvetítés tanúsága szerint a gratulációk után a politikus sietősen elhagyta termet. Ezt megelőzően a politikus tett egy „alternatív esküt” az állami média óbudai székháza előtt. „A képviselői eskü szövegében az áll, hogy az alaptörvényhez hű leszek, de ez is csak formaság, hiszen maga a hatalom sem hű a saját maga által önkényesen létrehozott tákolmányhoz, inkább újra és újra módosítja azt. Én ezért most önöknek azt ígérem, hogy mindent megteszek a tisztességes, a bűnt, a korrupciót tiltó és üldöző törvények betartásáért. És azért, hogy egyszer újra jogállamban élhessünk, ahol a törvényeket nem igazítják naponta a hatalom érdekeihez” - fogalmazott, majd bejelentette, a következő két hétben sátrat ver az épület előtt, hogy így tiltakozhasson. 

Korábban már lapunk is több alkalommal beszámolt, hogy Hadházy Ákos tiltakozásképp nem tette le esküjét az alakuló ülésen. Noha már másnap jelezte Kövér Lászlónak, hogy szeretné ezt pótolni, ennek ellenére közel fél évet kellett várnia.