Gödöllő;Gémesi György;energiaválság;

2022-11-01 19:56:00

Gödöllőn sem lesz karácsonyi díszkivilágítás, néhány helyet bezárnak

A polgármesteri hivatalban maximum 20 fok lehet. 

Gödöllőn sem lesz karácsonyi díszkivilágítás, a téli hónapokra bezár a helyi kulturális központ, a Művészetek Háza, a könyvtárban és a múzeumban pedig 16 fokos hőmérséklet lesz - derül ki az ATV Híradójából.  

Kovács Balázs, a gödöllői Művészetek Házának ügyvezetője azt mondta, kénytelenek bezárni, mert az önkormányzat nem tudja kifizetni azt a többletet, amit a fűtés költsége jelent. A Művészetek Házában távhővel fűtenek, ami 16-szor annyiba kerül, mint tavaly, a 320 millió forintos többletköltség pedig kigazdálkodhatatlan. A tervek szerint áprilisban nyitják ki újból az intézményt, addig pedig az ott próbáló művészeti csoportok, tanfolyamok és színházi előadások más helyszínre kerülnek át. A programjainkat decemberig terveztük meg, és a jegyeket is eladtuk. A programok nagy részét a Gödöllői Királyi Kastély lovardájába fogják átvinni, a jövő évtől pedig a Déryné programnak az előadásai a Damjanich Általános Iskola színháztermében lesznek – magyarázta Kovács Balázs.

A város polgármestere azt mondta, a könyvtárban és a múzeumban 16 fok alá nem mehet le a hőmérséklet az ott lévő tárgyak miatt, azonban a kisebb létesítményeket bezárják a téli időszakra. Gémesi György hozzátette, a polgármesteri hivatalban 20 fokban maximálták a hőmérsékletet. elmarad az adventi díszkivilágítás, s noha lesz karácsonyfa, annak nagyon szerény lesz a világítása. A Gödöllői Királyi Kastély ugyan nem az önkormányzathoz tartozik, ugyanakkor a városvezető úgy tudja, 2023 végéig van szerződésük a gázra és az elektromos áramra, így addig biztosan az eredeti áron vehetik igénybe a szolgáltatást.