oktatás;sztrájk;pedagógusok;Óbuda;kifizetések;tankerület;

Elegük van: határozatlan idejű sztrájkot kezdhetnek az Óbudai Gimnázium pedagógusai

A sztrájk utáni levonásban jóval precízebbnek tűnik a tankerület Óbudán, mint a tanároknak járó tartozások kifizetésében.

Miután mostanáig sem az augusztusi gólyatábor, sem a szeptemberi osztálykirándulások után járó napidíjat nem kapták meg a tankerülettől, határozatlan idejű sztrájkot lengettek be az Óbudai Gimnázium tanárai.

A hvg.hu idézte az iskola sztrájkbizottsága által jegyzett közleményt, eszerint azt követelik, hogy a pénzt utalják el legkésőbb a decemberi fizetésekkel együtt, ellenkező esetben december 5-étől kezdődően határozatlan ideig sztrájkolni fog az iskola 15 tanára addig, amíg a pénzeket meg nem kapják.

A gólyatábor esetében fejenként 15 ezer forinttal tartozik a tankerület, az osztálykirándulások terén nem konkretizálták az összeget a közleményben, de megjegyzik, hogy a tanárok saját zsebből fizetik az útiköltséget, a szállást és az étkezést is, miután a tankerület még csak nem is támogatja a programot.

Az akcióval a pedagógusok kiszolgáltatott és megalázó helyzetükre szeretnék felhívni a figyelmet, valamint arra, hogy amikor sztrájk vagy polgári engedetlenség miatt nem dolgoznak, a bérszámfejtés mindig naprakész és azonnal levonják a kieső órákat a bérből. Ezért ugyanezt a precizitást várnák el akkor is, amikor a tankerületnek kifizetési kötelezettsége van a tanárok felé.