futball;botrány;Orbán Viktor;Nagy-Magyarország;

Ön szerint rendben van, hogy Orbán Viktor nagy-magyarországos sálban szurkol a válogatottnak? Szavazzon!

A miniszterelnök keményen kivágta a biztosítékot a területi követelések rémképét felidéző gesztussal. 

Az elmúlt hét egyik nagy diplomáciai botránya volt, hogy Orbán Viktor Nagy-Magyarország térképével hímzett szurkolói sálat vett fel Dzsudzsák  Balázs búcsúmeccslére, a Puskás arénába rendezett Magyarország– Görögország találkozóra. 

A gesztus elég keményen kivágta a biztosítékot, hiszen a miniszterelnök nem sokkal azután találta jó ötletnek nagy-magyarországos sálat viselni, hogy Vlagyimir Putyin megpendítette, Ukrajnával szemben több szomszéd országnak is lehetnek területi követelései. Válaszul a kijevi külügyminisztérium bekérette a magyar nagykövetet, Bécsben megnézték a térképet, hogy megvan-e még a Magyar Királyság, csak nem tudnak róla, Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter pedig egyszerűen csak undorítónak nevezte, amit Orbán Viktor művelt.

A miniszterelnök később azzal magyarázkodott, hogy a futball nem politika, és simán a nyakába kerítette azt a Szlovákia-sálat, amelyet Eduard Heger szlovák kormányfőtől kapott a kassai V4-csúcson, a Politico pedig javasolta is, hogy csomagoljon egy másik sálat, az EU-s hidegben szüksége lesz rá.