Debrecen;Szijjártó Péter;tankerület;

2022-12-01 07:54:00

Előszeretettel látogatja a fideszes pártrendezvényeket a legnagyobb jutalommal honorált tankerületi vezető

Nemrégiben Szijjártó Péter szankcióellenes turnéjának debreceni állomásán tűnt fel.

Egyre több fideszes pártrendezvényen tűnik fel Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ korábbi, nemrég nyugdíjba vonult vezetője - figyelt fel rá a Debreciner.

A lap felidézi, Pappné Gyulai Katalin volt az a tankerületi vezető, aki nemrégiben azzal vált ismertté, hogy 2,5 millió forintos honoráriumával a legnagyobb összeggel jutalmazott tankerületi vezető lett az országban. A Magyar Narancs korábbi cikke szerint 10 éves regnálása alatt több botrányt is sikerült keltenie, például a 2018-as pedagógusnapon a „Nemzedékek jövőjéért” díjjal a fideszes Kósa Lajost tüntette ki, akinek a pedagógusi pályához sincsen sok köze.

A tankerületi vezető a napokban Bocskai István-díjat is kapott a fideszes többségű Hajdú-Bihar megyei önkormányzattól, annak ellenére, hogy a lap szerint munkásságának szinte egésze Debrecenhez kötődik, ami megyei jogú városként nem tartozik a megyei önkormányzat fennhatósága alá.

Pappné Gyulai Katalin egy fotó tanúsága szerint nemrégiben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szankcióellenes körútjának debreceni rendezvényén vett részt.

A tankerületi vezetők honoráriumáról egyébként nemrégiben a momentumos Tóth Endre tette közzé a teljes listát.