rendőrség;polgármester;kilakoltatás;Veszprém megye;

2022-12-09 12:18:00

Megszüntették a nyomozást a négygyermekes család házára licitáló bébi polgármester ügyében

A rendőrség azt sem vizsgálta külön, nincs-e feltűnő értékaránytalanság abban, hogy hárommillió forintra értékelnek egy Veszprém megyei, Pápa melletti faluban levő házat.

Nem talált bűncselekményt a rendőrség Brunner Imrének, a Veszprém megyei Béb polgármesterének ingatlanszerzésével kapcsolatban, a nyomozást megszüntették - derül ki a 24.hu birtokába került határozatból.

Korábban lapunk is beszámolt arról, hogy a K-Monitor által kikért vagyonnyilatkozatának adatai szerint két házzal, nyolc egyéb ingatlannal, valamint 3 és fél millió forintos megtakarítással rendelkező bébi polgármester határidő előtt két és fél perccel rálicitált egy négygyermekes család házára, amelyet a végrehajtó elárverezett. Brunner Imre az önkormányzat által megállapított röhejesen alacsony, hárommillió forintos kikiáltási árért csapott le a házra. Ha nem teszi meg, akkor a család haladékot kaphatott volna, így viszont mindenestül utcára tették őket, a polgármester semmiféle egyezkedésre nem volt hajlandó.

Az ingatlanközvetítőknél elviekben nem nagyon fordul elő 13-14 millió forintnál olcsóbb a környéken a hasonló állapotú és méretű eladó házak közül, emellett a hárommilliós összeg gyanúsan kis különbséget mutatott a polgármester megtakarításához viszonyítva. A kilakoltatott család ezért hivatali visszaélés miatt feljelentést tett a rendőrségen, most kiderült, hiába.

A határozatban azonban akad némi furcsaság, ugyanis a lap szerint a rendőrség kihallgatta az ingatlan eredeti tulajdonosát, Berki Mónikát, emellett kihallgatta a volt önkormányzati jegyzőt, a szomszédos falu igazgatósági ügyintézőjét, Melczer Roland önálló bírósági végrehajtót, Béb falugondnokát, egy közmunkást, továbbá egy kivétellel a teljes képviselő-testületet, az önkormányzati képviselőket és Számadó Éva alpolgármestert is, 

Legalábbis az ő nevét nem sorolták fel a nyomozati cselekmények ismertetésekor, mindenki másét viszont igen - írja a lap.

A rendőrség azt sem vizsgálta külön, nincs-e feltűnő értékaránytalanság abban, hogy hárommillió forintra értékelnek egy Veszprém megyei, Pápa melletti faluban levő házat. „Az adó- és értékbizonyítványban szereplő forgalmi érték megállapítása az előírásoknak megfelelően zajlott. Azt a jegyző a legjobb tudása szerint, összehasonlító adatok igénybevételével és az ingatlan szemrevételezésével állapította meg” - olvasható az indoklásban, hozzátéve, Berki Mónika nem élt végrehajtási kifogással.

A kilakoltatott édesanya a portálnak azt mondta, a ház jelenleg elhagyatottan áll. A rendőrségi határozat miatt csalódottságának adott hangot, szerinte a megkérdezettek közül senki nem mert a polgármesterrel szembe menni. Brunner Imre ezúttal sem reagált a sajtó megkeresésére.