vásárlás;luxusszálló;Gellért Hotel;Tiborcz István;BDPST Group;Jellinek Dániel;

Tiborcz István cége vette meg a Gellért Szállót is

Orbán Viktor veje a több mint egy éve bezárt szállodát a szintén milliárdos vállalkozó, Jellinek Dániel érdekeltségétől vette meg.

A BDPST Group, Tiborcz István cégcsoportja vette meg a Gellért Szállót – írja a Portfolio az ügyletről, amelyet Orbán Viktor vejének a szállodaiparban, de lakóparképítésben és nemrég már a fuvarozásban is utazó érdekeltségének képviselői megállapodást kötöttek a hotelt eddig birtokló Indotek Csoporttal, amely – a Népszava korábbi írása szerint – 2019-ben szerezte meg az ingatlan tulajdonjogát, de leállt a fejlesztéssel. A  BDPST tervei szerint az ingatlant a védett épület műemléki értékeinek megóvásával, helyreállításával egy korszerű ötcsillagos hotellé alakítják.

A december 9-én aláírt tulajdonrész-vásárlási megállapodás értelmében a tranzakciós folyamat zárását követően kerül majd a Szabadság híd budai hídfőjével szemben álló, régen nagy hírű, de több mint egy éve zárva tartó szálloda a BDPST Group érdekeltségébe. Az átépítendő Gellért Hotelben a tervek szerint 139-150 vendégszobát és lakosztályt alakítanak ki, a beruházás, az szállóval egybeépült Gellért fürdő területét nem érinti. Az épületgépészeti és elektromos rendszereket a fürdő és a szálloda között már korábban szétválasztották.

A műemléki védettséget élvező épület teljes utolsó nagyobb felújítását 50 évvel ezelőtt végezték. A fejlesztő is a Tiborcz István cégcsoportjához tartozó BDPST Ingatlanfejlesztő Kft. lesz. A miniszterelnök veje jelenleg több jelentős fővárosi hotelfejlesztésben is „utazik”. Az Október 6. utcában hamarosan megnyitja új szállodáját Verno House néven, a Vörösmarty tér szomszédságában pedig a Mahart-, valamint a Futura-ház átalakítása van folyamatban, ahol 2023-ban Hotel Dorothea néven nyílik szálloda.