Józsefváros;Pikó András;rezsitámogatás;

2023-01-03 19:44:00

Pikó: a kerületem lakosai iránt érzett felelősségem is, hogy megtegyek mindent, amivel enyhíthetjük a bajaikat

Ugyanakkor úgy véli, a kormány most is megengedhetetlen módon, politikai alapon tesz különbséget önkormányzat és önkormányzat között.

„Amikor kitört a COVID járvány, ezerszer elmondtam, leírtam, hogy a válságkezelés csak akkor lehet sikeres, ha a politika országos és helyi szintjei, a kormány és az önkormányzatok összedolgoznak. Ezt a nemzeti minimum elvárást sem 2020-ban, sem 2021-ben nem tudta a magyar politikai elit teljesíteni és nem az önkormányzati vezetők hibájából” - írta kedden este Józsefváros polgármestere.

Pikó András azt követően nyilvánult meg, hogy az állam 470 milliós rezsitámogatást adott a VIII. kerületnek.

Azt hangoztatta, „ha ehhez tájékoztatni kell a kormány képviselőjét az önkormányzatunk gazdasági helyzetéről, akkor egyetlen engem támogató ellenzéki párt vezetése sem tud lebeszélni arról, hogy elmenjek és tegyem, ami a dolgom.” Példaként hozta fel, hogy Lázár Jánossal is egyeztetett a kerületi fejlesztésekről, s ettől még nem lettek jóbarátok. 

- fejtegette Pikó András, hozzátéve, hogy előzetes tájékoztatás nem jött, a Magyar Közlönyből értesült erről a tényről. Nyugtázzuk tehát a tényt: a kormány most épp teszi a dolgát, azt, amit eddig nem tett - értékelte a fejleményeket. Bírálatát is megfogalmazta, ugyanis a kormány szerinte megengedhetetlen módon, politikai alapon tesz különbséget önkormányzat és önkormányzat között. Éppen ezért szolidaritását fejezte ki a főváros és azon fővárosi kerületek lakosaival és polgármestereivel, akiket „ez az elfogadhatatlan politikai megkülönböztetés sújt.”