Jobbik-Konzervatívok;bírság;szabotázs;helyreigazítási per;Pesti Srácok;Huth Gergely;

200 ezres bírságot kapott Huth Gergely

A Pesti Srácok főszerkesztőjének magánszemélyként kell kifizetnie 200 ezer forint végrehajtási bírságot.

Jogerős bírósági ítélet végrehajtását szabotálta el a kormánypárti Pesti Srácok, ezért 200 ezer forintos bírsággal sújtotta a Fővárosi Törvényszék Huth Gergelyt, a portál főszerkesztőjét - derül ki a Media1 birtokába jutott dokumentumból.

A kormánypárti lap még 2021. január 21-én közölt „Ezúttal a Jobbik ifjúsági tagozata lázad a párt vezetése ellen” címmel valótlanságokat a pártról, emiatt bírósághoz fordultak és jogerősen meg is nyerték a pert, így a bíróság helyreigazítás közlésére és a perköltségek megfizetésére kötelezte a portált.

Csakhogy a Pesti Srácok nem volt hajlandó a helyreigazítást leközölni, ezért a párt végrehajtást kért, azonban a kormánypárti lap a végrehajtó felszólítására sem engedelmeskedett. Ezért a Budai Központi Bíróság 200 ezer forintos bírsággal sújtotta a szerkesztőséget a végrehajtás szabotálásáért, de mivel ezt megpróbálhatták volna kikerülni arra hivatkozva, hogy a Pesti Srácok szerkesztőségként nem jogi személy, ennek megakadályozására a Jobbik jogásza fellebbezett, a Fővárosi Törvényszék pedig új végzésében magára Huth Gergely főpropagandistára rótta ki a büntetést.

Kummer Ákos, a Jobbik jogi képviselője a Media1-nek úgy nyilatkozott, reméli, hogy a bírság végre eredményre vezethet majd a hosszú ideje tartó eljárásban, bár a helyreigazítással továbbra sem találkozott a kormánypárti lap felületén. Abban bízik továbbá, hogy ezt a módszert más esetekben is alkalmazhatják majd, ahol nem hajtják végre a jogerős bírósági ítéletet.