Oroszország;Ukrajna;polgármester;háború;Orbán Viktor;

Szitkozódva szólt vissza Dnyipro polgármestere Orbán Viktornak, aki senkiföldjének nevezte Ukrajnát

A városvezető szerint rendkívül tehetségesnek kell lenni ahhoz, hogy Romániától Szlovákián és Szerbán át Ukrajnáig mindenhol utálják az embert.

Újabb hullámokat vet Orbán Viktor kijelentése arról, hogy az Oroszország által megtámadott Ukrajna valójában már senkiföldje, derül ki abból a Telegram-posztból, amelyet Borisz Filatov, Dnyipro polgármestere tett közzé szombaton.

A politikus – derül ki a Telex cikkéből – oroszul írta a Telegram-posztot, előrebocsátva, amit Orbán Viktor is szeret hangoztatni, hogy nem politikailag korrekt szöveg következik.  Ezután szitkozódva ment neki a magyar miniszterelnöknek.

Először is, te ribancarcú, nem a mi földünk a senkiföldje, hanem a tiétek. Több ezer éve élünk itt, és mi nem az Urálról jöttünk le. Másodszor, rendkívül tehetségesnek kell lenned ahhoz, hogy  Romániától Szlovákián és Szerbán át Ukrajnáig mindenhol utálják az embert. A trianoni szerződés végül is csak büntetés volt a történelmi brutalitásotokért. Harmadszor, a kegyetlenkedéseitek, a folyamatos vágy, hogy a zsarnokok kedvében járjatok minden világháborúban, történelmi páriává avatott  titeket. Negyedszer, tökéletes szemétládának kell lenni ahhoz, hogy valaki megbocsássa 1956-ot a szovjeteknek és utódaiknak. Ötödször, teljes erkölcsi szörnyszülöttnek kell lenni ahhoz, hogy az EU és a NATO szoknyája mögé bújva taposson mindenki más nyakára. Kifelé a szoknya alól, és három nap alatt kisöprünk titeket. Állatok. Nem a magyar emberek, hanem akik hatalmon vannak ott” – írta Borisz Filatov.

Dnyipro körülbelül egymillió lakóval Ukrajna negyedik legnagyobb városa. Orbán Viktor még csütörtökön, egy külföldi újságíróknak tartott zárt körű beszélgetésben jelentette ki, Oroszország célja, hogy kormányozhatatlan ronccsá tegye Ukrajnát, és ez sikerül is neki. – Senkiföldje. Olyan mint Afganisztán – mondta a miniszterelnök a Magyarországgal szomszéd országról. Kijelentése miatt a kijevi külügyminisztérium már bekérette a magyar nagykövetet.