Momentum Mozgalom;Donáth Anna;választás 2022;

Donáth Anna: A közös program egy lufi lett, az ellenzék bukása determinálva volt a parlamenti választáson

A lufi pedig kidurrant volna, ha győznek.

A legnagyobb tanulsága április 3. után az ellenzéki politizálásnak, hogy ugyanezt őrültség lenne megcsinálni még egyszer – mondta el az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este a Momentum Mozgalom EP-képviselője.

Donáth Anna egy szombati programbeszéddel tért vissza a politikába. Noha akkor kritizálta a DK-t, ez szerinte nem jelenti azt, hogy ellenségként kezeli a pártot.

Ezzel együtt lekicsinylően szólt az ellenzék választási programjáról a 2022. április 3-i parlamenti választás előtt, mivel szerinte annyi történt, hogy a pártok „megegyeztek egy asztal mellett, publikáltuk egy honlapon, és onnantól kezdve ki volt pipálva, hogy van programunk, tessék odamenni akit érdekel”. Ezt egy lufinak nevezte, amely  valószínűleg akkor kidurrant volna, ha győznek.

„Determinálva volt az ellenzék sorsa, mert rossz kompromisszumokat kötött (...) mi is mint Momentum (...) az összefogás oltárán olyan kompromisszumokat hoztunk, amelyekben nem álltunk ki az értékeink mellett”

- fogalmazott.

Személyesen neki a legfájóbb pont az volt, hogy „nem álltak fel az asztal mellől”, amikor a köztársasági elnök jelölésénél Iványi Gábor neve egy pillanat alatt eltűnt. Csak azért, mert a Jobbiknak szúrta a szemét, hogy Iványi Gábor megfogalmazott – „nagyon valós, tűpontos” – kritikákat azzal a párttal szemben, amely életre hívta Magyar Gárdát és megfélemlítette a magyar társadalom nagyon nagy részét. – Ez számomra is és a Momentum közösségének is egy értékrendbeli kérdés, és hagytuk, hogy menjen tovább a casting, csak azért, mert a Jobbiknak nem tetszett - jegyezte meg.