Gyurcsány Ferenc;ellenzék;DK;párbeszéd;csábítás;

A Párbeszéd országos elnökségi tagját, Dunaújváros alpolgármesterét is átcsábította a DK

Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja is átlép a DK-ba – tette ki Facebook-oldalára az ellenzéki párt a legújabb, hétfői „fogását”. Szabó a saját közösségi oldalán ugyancsak hétfőn osztotta meg, hogy „a városért végzett alpolgármesteri munkáját mostantól a Demokratikus Koalíció tagjaként folytatja”. Mindeddig a Párbeszéd alapító tagja volt, sőt – mint írja –, 2016 óta a párt országos elnökségében a párt irányításában is részt vett.

A DK-ba igazolt politikus szerint ugyan „örökké hálás” lesz eddigi közösségének, de úgy fogalmazott, „baloldaliként, ellenzékiként és demokrataként mostanra a Demokratikus Koalícióban látom az egyetlen reményt egy olyan Magyarországra, ahol mindenki megkapja a lehetőséget a tisztességes megélhetésre és az életben való boldogulásra.

Hiszem, hogy a Dobrev Klára által vezetett árnyékkormány tud csak valódi alternatívát nyújtani az orbáni diktatúrával szemben

– vallotta meg Szabó Zsolt.

Az újdonsült DK-s azt ígéri, hogy új pártjában is „a zöld értékeket és a társadalmi igazságosságra épülő baloldaliságot” szeretné képviselni, ahogy dunaújvárosi alpolgármesterként „a várost”.

A DK közleménye szerint ők büszkék, hogy újabb politikus látja kormányzóképes alternatívának a pártjukat és árnyékkormányukat.  – Szabó Zsolttal csak még erősebb lett a DK, így még nagyobb erővel küzdhetünk a magyarok ezeréves álmáért, az európai Magyarországért – írták némi pátosszal. Az utóbbi hónapokban nem ő az egyetlen, és Gyurcsány Ferenc, az ellenzéki párt elnöke az ATV-nek még a múlt héten arról beszélt, hogy „jövő hétfőn újabb politikus érkezik a DK-ba egy másik ellenzéki pártból, amiről az a párt még nem tud”.