szigorítás;örökségvédelem;csoportos létszámleépítés;

Csoportos létszámcsökkentést hajtanak végre az örökségvédelemnél

A munkavállalók több mint ötödét elküldik. Az indokok között szerepel természetesen „a szankciók okozta energiaárrobbanás” is.

Csoportos létszámcsökkentést hajtanak végre a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél, a 780 munkavállalóból 168-at elküldenek – derül ki a társaság által az MTI-hez kedden eljuttatott közleményből.

Okokként a „szankciók okozta energiaárrobbanás, az Európát sújtó gazdasági válság, illetve az Ukrajnában dúló háborút” jelölték meg, amelyek – mint fogalmaznak – együttesen a „hatékonyságnövelés fokozására, a működés teljes racionalizálására kényszerítik” a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-t.

Mivel a társaság jelentős mértékben „racionalizálja működését”,

"kényszerű döntés született" az edelényi L'Huillier-Coburg-kastély és a péceli Ráday-kastély látogathatóságának felfüggesztéséről, illetve a budapesti központban, Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala vármegyében 168 munkavállaló csoportos létszámleépítéséről 

– írják.

A társaság az elbocsátandó munkavállalók elhelyezkedésének segítésére karriertanácsadást és konzultációs programot indít, illetve együttműködést kezdeményez a foglalkoztatáspolitikáért felelős központi és helyi kormányzati szervezetekkel – tették hozzá.