gyermekvédelmi törvény;Varga Judit;

Varga Judit bejelentette, ősszel érkezik Európa legszigorúbb „gyermekvédelmi” törvénye

Annak megfelelően, hogy Orbán Viktor az évértékelőjében azt hangoztatta, az úgynevezett „genderpropaganda” a gyermekeinkre leselkedő legnagyobb veszély. 

„Számunkra nincs kompromisszum a gyermekvédelemben” - kezdődik az igazságügyi miniszter kedd esti Facebook-posztja.

Varga Judit kifejtette, az Európai Bizottság arra hivatkozva támadja a „gyermekvédelmi” törvényt, hogy az nem egyeztethető össze az uniós (audiovizuális és a szolgáltatások szabadságára vonatkozó) szabályokkal. Azonban a politikus értékelése szerint valójában Alaptörvényünk értékeit veszik célba. Mint egy brüsszeli, gyermekvédelmi konferencián kedden elmondta, ez Európai Bizottság azt a törvényt támadja, amely védi a gyermekek születéskori nemük szerinti önazonossághoz való jogát, és kimondja, hogy az anya nő, az apa pedig férfi. Egyúttal sajnálatosnak tartja, hogy vezető európai politikusok már azelőtt véleményt formáltak a „gyermekvédelmi” törvényről, mielőtt érdemi párbeszédet folytattak volna a magyar hatóságokkal. Az egyre nagyobb teret nyerő woke ideológiát üdvözlő erőknek sikerült 15 uniós tagállamot meggyőzniük, hogy lépjenek fel Magyarország ellen a folyamatban lévő uniós bírósági eljárásban. De ezzel csak azt érték el, hogy nyilvánvalóvá vált az Európai Unión belüli mély megosztottság - vélekedett.

Egyúttal igyekezett bagatellizálni azt, hogy már 15 uniós tagállam csatlakozott a törvény elleni perhez, azonban szerinte egy ilyen eljárásban nem a beavatkozók száma bír jelentőséggel, hanem az uniós jog helyes és korrekt értelmezése, például a nemzeti hatáskör és az uniós hatáskör szétválasztása. „Ősszel további intézkedéseket terjesztünk az Országgyűlés elé. Magyarországon lesz a legszigorúbb gyermekvédelmi szabályozás Európában, mert számunkra nincs kompromisszum a gyermekvédelemben” - fogalmazott Varga Judit. 

Sajnálkozott egy sort azon is, hogy a magyar ellenzék milyen kampánytámogatást fogad el külföldről, s ez mennyire nem éri el au uniós politikusok ingerküszöbét. 

Orbán Viktor februári évértékelő beszédében azt mondta, hogy az úgynevezett „genderpropaganda” a gyermekeinkre leselkedő legnagyobb veszély, a gyerekeket bármi áron meg kell védeni. Éppen ezért Magyarországon kell lennie a legszigorúbb gyermekvédelmi rendszernek.