demonstráció;Karmelita kolostor;magyar anya;

Magyar anyák tiltakoznak a rendőri fellépés ellen vasárnap a Várban

Persze azért férfiak is csatlakozhatnak a megmozduláshoz, akiknek közbeavatkozására csak akkor számítanak, ha erre megkérik őket. 

Mélységesen felháborít minket, hogy a gyerekeinket gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom, azért, mert kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen - olvasható vasárnapra szerveződő tüntetés Facebook-meghívójában.

A megmozdulást többek közt a Magyar Anyák néven futó akciócsoport, valamint a Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület (MIAKÖ) szervezi. Utóbbiak azzal szereztek ismertséget, hogy több alkalommal is tüntettek a Debrecenben létesítendő CATL-akkumulátorgyár ellen. 

Azt hangoztatták, nem hagyhatják, hogy bántják a gyerekeinket, ezért anyák napja alkalmából a Tanítanék aktivistáival közösen várnak minden anyát, nőt és lányt, hogy együtt kifejezzék elégedetlenségüket a „fennálló rezsimmel” szemben. Céljuk, hogy kihangosítsák azoknak a nőknek a hangját, akik nem kiabálhatnak, akiket elnémítanak.

A délután öt órakor kezdődő tiltakozás a „Női kiállás a gyerekekért, az anyákért, a nőkért” címet kapta. 

A demonstráció békés jellegének felerősítése érdekében arra kérik a résztvevőket, hogy viseljenek fehéret, kezükben tartsanak egy fehér virágot és csuklójukra viszont a tegnapi események miatt kössenek piros szalagot.

A támogató férfiakat arra kérjük, hogy a háttérből figyeljék az eseményeket és csak akkor avatkozzanak be, ha erre megkérjük őket - zárul a felhívás.