Ukrajna;Ramzan Kadirov;Jevgenyij Prigozsin;orosz megszállás;

Prigozsin és Kadirov már a bahmuti kivonulás részleteiről egyeztet

Csecsenek válthatják fel a börtönökből toborzott zsoldosokat. 

Megerősítette, a Wagner-csoport vezetője, hogy kész május 10-én éjfélkor átadni a Bahmutnál lévő állásokat a Razman Kadirov csecsen hadúr alá tartozó Akhmat különleges erőinek - írja a TASZSZ orosz állami hírügynökség. 

Jevgenyij Prigozsin jelezte, már kapcsolatban van Kadirov képviselőivel, hogy pontosan abban a pillanatban átadják állásaikat, amikor számításaik szerint kifogynak a lőszerből. „Köszönöm Ramzan Akhmatovicsnak, hogy igent mondott felkérésünkre. Ő valószínűleg rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy minden szükséges eszközt megszerezzen, így elfoglalhassa helyünket Bahmutban” - fogalmazott Prigozsin. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy az Akhmat erői képesek lesznek bevenni a várost.

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy a Wagner-csoport vezetője és a reguláris orosz hadsereg irányítói közt milyen feszültségek húzódnak. Prigozsin már többször is éles hangon kifogásolta, hogy nem kapnak elegendő lőszert, miközben a javarészt börtönökből toborzott katonái sorra haltak meg a bahmuti csatában. Nemrégiben pedig egy olyan videót tett közzé, amelyben több orosz katona holtteste mellett indulatosan kéri számon a hadianyag hiányát. 

A Wagner-vezér korábbi tervei szerint május 9-ig maradtak volna állásaikban. Amennyiben valóban elhagyják az ostromlott ukrán várost, akkor korábbi közlése szerint elvonulnak a hátországba, hogy ott „nyalogassák sebeiket”, s megkíméljék az állományt.