Népszava;történelem;Kádár-korszak;gasztronómia;Podcast;

- Pincér, ideológia van a levesemben! – gasztrotúra a kommunizmusban és a Kádár-korban

De miért tocsognak a zsírban a receptek és miért találhatunk vegetáriánus társkeresőhirdetéseket az 1958-as Népszavában? – derül ki a Hol Élünk? – 150 múltidéző podcast friss adásából.

Van, akiben a grízes tészta, a pirított máj vagy a halászlé pendít meg húrokat, egy biztos: az éhezésre senki nem szeret emlékezni. Tudta mindezt a Kádár-rendszer is, így gondoskodott róla, hogy az ínséges idők után megfelelő mennyiségű, jólétet idéző ételekhez mindenki hozzájusson.

De miért tocsognak a zsírban a Venesz József mesterszakács által összeírt receptek és miért találhatunk vegetáriánus társkeresőhirdetéseket az 1958-as Népszavában? Mit esznek a liberálisok, a konzervatívok, és egyáltalán kik a bicsérdysták? – Mindennek utánajárunk a Hol Élünk? – 150 múltidéző podcastünkben. N. Kósa Judit, helytörténész, a Népszava publicisztikai rovatának vezetője és Rosznáky Emma, a lap kultúra rovatának újságírója gasztrotúrát tesznek a kommunizmusban és a Kádár-korban.

Miközben dübörög a Európa-bajnok élelmiszerinfláció, meredeken drágul az élet, a mindezért első helyen felelős Fidesz gyakorlatilag népszerűbb mint valaha. Miért?  – feszegeti friss adásában a Hol Élünk? , a Népszava közéleti podcastműsora.