Belváros;tűz;gyerek;gyújtogatás;Ausztrália;Sydney;

Két 13 éves gyerek feladta magát a rendőrségen a Sydney-ben pusztító tűz miatt

Együttműködnek a hatóságokkal. Szemtanúk egy csoport fiatalt láttak elrohanni a helyszínről a tűz keletkezésekor.

Két 13 éves gyerek feladta magát a rendőrségen az ausztráliai Sydney belvárosában csütörtökön keletkezett tűz miatt, amely két házban pusztított - közölte Új-Dél-Wales állam rendőrsége.

A pénteki rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy szemtanúk egy csoport fiatalt láttak elrohanni a helyszínről a tűz keletkezésekor.

A két diák, aki csütörtökön este adta fel magát két különböző rendőrőrsön, együttműködik a nyomozásban - közölte a rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy további három-négy fiatalról van tudomásuk, akik szintén a helyszínen voltak a tűz keletkezésekor.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint a lángok csütörtökön 16 órakor csaptak fel egy hétemeletes épületben. A több mint százéves, egykor gyárként funkcionáló, védett épületben egy ideje már csak hajléktalanok húzták meg magukat, őket a 9News ausztrál hírtelevízió szerint sikerült kimenekíteni. A tűz, amelyet végül sikerült megfékezni, egy másik épületre is átterjedt. Mindkét házban komoly károk keletkeztek, egyes részeik beomlottak.