hegymászás;Mount Everest;Suhajda Szilárd;

Még négy hegymászó tűnt el Suhajda Szilárdon kívül a Mount Everesten

Egy malajziai és egy indiai-szingapúri hegymászónak is nyoma veszett, csütörtök óta pedig nincs kapcsolat egy nepálival és helyi kísérőjével sem.

Jelenleg öt személyt – három külföldit és két nepálit – tartanak számon eltűntként a világ legmagasabb hegyén, a Mount Everesten – jelentette pénteken a The Himalayan nepáli hírportál. Köztük említi a cikk a 40 éves Suhajda Szilárdot, akivel szerdán este szakadt meg a kapcsolat.

Az eltűntek között van egy 33 éves süketnéma malajziai hegymászó, akiről semmit sem tudni május 18. óta, amikor a csúcsról visszatért a 4-es táborba. Egy indiai-szingapúri hegymászónak 8500 méteres magasságban veszett nyoma. Csütörtök óta nincs kapcsolat egy nepáli hegymászóval és helyi kísérőjével sem.

A portál arról is ír, hogy egy kanadai hegymászó halálával 12-re emelkedett az idei tavaszi szezon halottjainak száma. Petrus Albertyn Swart 63 éves kanadai hegymászó csúcstámadás közben, az úgynevezett halálzónában, a 4-es tábor felett kapott magassági betegséget. Segítséggel visszajutott a 4-es táborba, útban a 3-as táborba azonban elhunyt.